Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Arrangement at kolonner (tabelvisning)

I tabelvisning ("Alle produkter"-visningen) har du mulighed for at vælge hvilke kolonner, der skal vises, samt hvilken rækkefølge de skal vises i.

Dette kan lade sig gøre for en lang række kolonner, men der er kolonner i Branchekatalogets datamodel, som systemet ikke kan håndtere som tabelvisning.

NB! Alle kolonner i Branchekatalogets datamodel kan eksporteres og importeres med Excel. Se afsnittene Eksport til Excel og Import af Excel for at lære mere herom.

Sådan gør du:

  • Gå til burgermenuen øverst i venstre side og vælg Arrangement af kolonner.

 

Klik på billedet for at forstørre

Klik på billedet for at forstørre

I listen kan du se, hvilke felter der er mulige at få fremvist i kolonnerne. Du kan bruge søgefeltet øverst til at fremsøge et ønsket felt.

  • Tryk på øjet ud for feltoverskriften (fx Attribut Vvsnummer). Blåt øje og blå tekst = synlig, gråt øje og grå tekst = ikke synlig.

  • Du kan arrangere rækkefølgen af felterne/visningen af kolonnerne ved at trække i overskrifterne. Jo længere oppe på listen de står, jo længere til venstre vil du se feltet i tabelvisning.
    Det øverste felt i listen vil svare til første kolonne, som er låst og derfor altid synlig, når der bevæges sidelæns i tabellen.

  • Ved at trykke på pilene ↑↓ til højre, kan du rykke feltet i toppen eller bunden af listen (yderst til venstre eller yderst til højre i tabelvisningen)

  • Tryk OK.


Se også videoen vedr. Arrangement af kolonner
 

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Camilla Nielsen Leverandør-PIM Camilla Nielsen

Vis kun aktive produkter

I Leverandør-PIM vil du som udgangspunkt i tabelvisnignen/”alle produkter”-visningen se alle dine produkter – både aktive og udgåede. Det skyldes, at datene skal være tilgængelige i en bestemt årrække selv efter, de er udgået.

Det er dog nemt at standardfiltrere dine produkter, så du altid kun ser de aktive/publicerede produkter.


Sådan gør du:

Klik på billedet for at forstørre

  • I tabelvisningen, tryk på tragten (filterindstillinger) øverst i højre hjørne.

  • Under “Vælg et gemt filter” vælger du fra listen “Godkendt (aktive produkter)”.

  • Systemet vil huske denne filtering, selv efter du er logget ud, og dette vil nu være standardsorteringen på dine produkter, indtil du aktivt fjerner den. Du kan sagtens kombinere denne filtrering med andre filtreringer og sorteringer på andre kolonner.

  • For at lukke for filtreringsvinduet kan du enten trykke tragten igen eller på krydset. Sålænge tragten er gul er filtret aktiveret.



Vær opmærksom på: Hvis du udelukkende laver en filtrering på kolonnen Attribut status, vil filtreringen ikke blive husket, næste gang du logger ind. Brug derfor metoden beskrevet ovenfor, hvor du vælger det foruddefinerede, gemte filter.

 

Senest opdateret d. 22. november 2024

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Standardsortering af produkter

Du kan indstille din tabelvisning til at være sorteret efter din fortrukne værdi.

Automatisk er dine produkter i tabelvisning ikke sorteret efter en specifik værdi, men kan altid sorteres og filtreres på kolonneniveau (læs evt. mere om filtrering). 


Du kan sortere automatisk på følgende værdier:

  • Produkt-id (stigende/faldende): Vvsnummer + dit leverandør-id

  • Ændringsdato (stigende/faldende): Hvilke produkter er senest eller for længst tid siden blevet ændret

  • Oprettelsesdato (stigende/faldende): Sorter efter nyeste eller ældste vvsnumre

Sådan gør du:

  1. Gå til fanen Indstillinger, vælg Konto

  2. I afsnittet Indstillinger under Standardsortering af produkter vælge hvilken værdi, du automatisk vil sortere dine produkter efter. Dette kan du altid ændre, og du kan stadig sortere på kolonneniveau i tabelvisningen efter behov.

  3. Tryk Gem

  4. Obs! Efter gemt indstillinger vil du automatisk blive logget ud for for at ændringen kan slå igennem. Log ind igen for at arbejde videre.

 

Klik på billedet for at forstørre

 
 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Tilføj og opdater data for dine produkter

Du kan tilføje og opdatere produktdata direkte i Leverandør-PIM både ved enkeltvis produktændring og via tabelvisningen.

Vil du hellere opdatere dine produktdata i et eksporteret Excel-ark kan du følge denne vejledning.

Rediger data via tabelvisning

I tabelvisningen kan du se alle dine produkter samt filtrere og fremsøge en bestemt række af dine produkter. For at kunne se de ønskede feltkategorier i dine kolonner, skal du redigere opsætningen af din tabelvisning og ændre arrangementet af kolonner (læs evt. afsnittet Arrangement af kolonner (tabelvisning)).

Uanset om du ønsker at redigere data for et enkelt produkt eller en række af produkter, skal du følge anvisning givet i afsnittet Masseopdatering/Gruppemodifikation (tabelvisning). Antallet af produkter pårørt af dine ændringer angives ved at markere dem gule.

 

Rediger data via enkeltvis produktændring

  • I tabelvisning, find det produkt, du ønsker at redigere. Tryk på Blyanten yderst til venstre ved den første kolonne i tabellen.

  • I enkeltproduktvisningen kan du se fanerne, der dækker over alle felter i Branchekatalogets datamodel. Du kan se fanens navn og emne ved at holde musen over faneikonet eller trykke på det.

  • Alle overskrifter eller felter med en blyant ud for, er redigerbare.

Eksempel 1: Vælg fanen Generelt, tryk på blyanten ud for Produktbeskrivelser, ændre Lang beskrivelse (DA), tryk Gem efter alle ændringer er foretaget.

Klik på billedet for at forstørre

Eksempel 2: Vælg fanen Ordre/bestilling, tryk på blyanten, ændre værdien for Prismængde, tryk Gem efter alle ændringer er foretaget.

Klik på billedet for at forstørre

  • Du kan benytte denne metode til at redigere alle dine data. 


I guidematerialet på resten af siden kan du finde afsnit, der går mere i dybden med tilføjelse og redigering af specifikke data m.m (fx MIME, ETIM, LCA).
 

 

Senest opdateret d. 18. november

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Søgning, filtrering og sortering

I tabelvisning ("Alle produkter"-visningen) har du mulighed for at søge, filtrere og sortere på kolonneniveau.

Du kan kombinere søgningen på tværs af de kolonner, som du har med i din visning.

For de kolonner hvor søgningen er baseret på dit tekst-input, har du muligheden for at anvende jokertegn for at gøre din søgning mere entydig. 


Sådan gør du:

Klik på billedet for at forstørre

For at søge og filtrere på kolonnerne kan du enten trykke på den lille tragt ved siden af kolonnenoverskriften, eller trykke på Filterindstillinger (tragten) øverst i højre hjørne og vælge dit ønskede filtreringsfelt.

I begge tilfælde åbnes et nyt filtreringsvindue, hvor du kan fremsøge én værdi for hver kolonne.

Klik på billedet for at forstørre

Simpel filtrering

  1. Skriv en værdi i søgefeltet fx håndvask for at filtrere på alle produkter med dette produktnavn.

  2. Marker for at fremsøge alle produkter, der har en “N/A”-værdi i denne kolonne.

  3. Marker ✱ for at fremsøge alle produkter, hvor feltet i kolonnen er udfyldt.

  4. Marker for at fremsøge alle produkter, hvor feltet i kolonnen ikke er udfyldt.

Tryk OK for at fremsøge.

Klik på billedet for at forstørre

Søg på flere parametre (kædefiltrering)

For nogle felter er det muligt at at søge på op til 1000 forskellige værdier. I de tilfælde vil du se et kædeikon til højre over søgefeltet. På denne måde kan du fremsøge en række af specifikke værdier, f.eks. vvsnumre, produktnavne osv. Kædeikonet skal være markeret mørkeblåt, før det er aktiveret.

Eksempel: Filtrer på en række vvsnumre

  • Sørg for at kædeikonet er markeret blåt

  • Indtast manuelt en række af værdier. Husk at adskille værdierne med et semikolon

    eller

  • Kopier dine vvsnumre fra en liste eller Excel-ark direkte ind i søgefeltet. Dine værdier vil automatisk blive adskilt af et semikolon.
    Vær opmærksom på, at du kun kan kopiere værdier ind i søgefeltet én gang. Kopierer du værdier ind af flere omgange, vil de første værdier blive erstattet af de nye, så hav din komplette liste klar.

  • Tryk OK

  • Du vil nu se en liste af produkter, filtreret på din angivne værdi.

Klik på billedet for at forstørre

Bemærk at denne type filtrering ikke nødvendigvis vil fungere optimalt på lange tekstfelter som Markeringbeskrivelse og Faktureringstekst.



Filterindstillinger (oversigt)

Hvis du har lavet filtrering på flere kolonner, kan du altid se opsummeringen af disse i en liste til højre eller ved at trykke på Filterindstillinger (tragten) (se første billede), og her kan du også modificere din filtrering ved at trykke på blyanten ud for hvert filtreringsfelt. 

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Masseopdatering/Gruppemodifikation (tabelvisning)

I tabelvisning kan du på udvalgte kolonner redigere og opdatere data for en række produkter på én gang. Disse kolonner er indikeret ved en lille blyant oven for kolonneoverskriften. Du kan også lave gruppemodifikation ved at trykke på Modifikationsblyanten øverst i højre hjørne.

Det kan være en fordel først at benytte ét eller flere filtre for at afgrænse eller fremsøge de ønskede produkter (læs evt. afsnittet Søgning, filtrering og sortering. Husk du kan filtrere på flere kolonner).

Klik på billedet for at forstørre

Sådan gør du:

  1. Åbn for Gruppemodifikation og vælg et felt til gruppemodifikation, eller tryk på blyanten ud for den ønskede kolonneoverskrift. Vælg til sidst den værdi, du vil ændre på – fx vælge feltet DVGW-certificeret og ændre værdien til "Ja".

  2. Tryk OK for at opstille modificeringen.

  3. Vælg herefter de produkter, du ønsker ændret, enten ved at trykke Vælg alle eller enkeltvis markere linjerne (gule).

  4. Afslut med at trykke på Anvend ændring, før det slår ændringerne ikke igennem.

Klik på billedet for at forstørre

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Eksport til Excel

Alle data kan eksporteres til Excel.

I Excel kan du tilføje eller opdatere data for efterfølgende at importere filen med de friske data til Leverandør-PIM.

Sådan gør du:

Du kan eksportere alle produkter eller du kan afgrænse dig til et udvalg af produkter – eksempelvis ved at foretage en filtrering først (læs evt. afsnittet om Søgning, filtrering og sortering).

  1. Marker de ønskede produkter gule eller tryk på ☑︎ (fluebenet) øverst til venstre for at vælge alle produkterne i listen.

  2. Gå til menupunktet Filer, vælg Eksport, vælg Excel.

  3. Under 'Eksporterede elementer' kan du afgrænse udvalget af felter/kolonner for at undgå et alt for uoverskueligt udtræk (fx. kun Attributter eller Generelt).

  4. I undergrupperne (markeret orange) vælger du alle eller de udvalgte felter, du ønsker at se (fx fravælg alle felter under Attributter, der ikke har med drikkevand at gøre).

Klik på billedet for at forstørre

5. Under 'Ekstra kolonne med produktidentifikation' kan du tilføje en ekstra indikator, fx Leverandørens varenummer, til at hjælpe dig med at identificere produktet i Excel-arket.

6. Tryk Hent når du har justeret eksportfelterne som ønsket.

Se også videoen vedr. "Eksport til Excel"

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Import af Excel

Du kan importere data vha. Excel. Forudsætningen for at data kan indlæses er, at systemet kan genkende navngivningen af kolonner og faneblade i Excel-arket. Derfor anbefaler vi, at du kun indlæser enten filer, der er genereret (eksporteret) af Branchekatalogets PIM-system, eller Branchekatalogets Data-mappingskabelon.

Importfunktionen indlæser alt, hvad den kan genkende og acceptere af værdier. Hvis der forekommer værdier eller kolonner, der ikke accepteres, springes disse ganske simpelt over, og næste lovlige kolonne eller værdi indlæses.

Sådan gør du:

  1. Gå til menupunktet Filer, vælg Import.

  2. Tryk Vælg fil og åbn den ønskede fil.

  3. Under 'Importerede elementer' kan du afgrænse udvalget af feltergrupper/kolonner, hvis du vil undgå import af udvalgte kolonner i din Excel-fil (fx afgræns til Generelt og Vedhæftede filer).
    – Da systemet kun importerer genkendte kolonneoverskrifter, kan du sagtens vælge alle felter under Importerede elementer, uden det får betydning for felter ikke inkluderet i importdokumentet.

  4. Ved synlige undergrupper (markeret orange) kan du yderligere afgrænse hvilke feltgrupper, du ønsker at importere. Ikke alle felter kan afgrænses yderligere.

Klik på billedet for at forstørre

5. "I tilfælde af eksisterende produkter":

  • Her kan du vælge "erstatte", hvis du ønsker at overskrive eksisterende værdier – fx erstatte fakturatekst, SCIP-nummer, eller eksisterende produktbillede (ATX015). Vælger du "færdiggør", udfylder du i stedet eksisterende huller (felter hvor der ikke er en værdi) eller tilføjer ekstra værdier – fx tilføjer du på denne måde et ekstra produktbillede (ATX15) eller anden fil uden at erstatte det originale (det er kun ved Vedhæftede filer-, Logistik- og Forpakningsfelter, at du kan tilføje ekstra dataværdier – ved alle andre felter vil nye/ekstra værdier ved valg af "færdiggør" blot blive ignoreret).

6. "Tomme felter i importfilen overskriver eksisterende værdier i datasen":

  • Hvis du ikke ønsker, at tomme felter skal overskrive eksisterende værdier i databasen, skal du vælge "nej". Ønsker du derimod at blanke felter (fx. fjerne en værdi eller en tilknytning til et dokument/billede), skal du vælge "ja".

7. Tryk Importér når du har justeret eksportfelterne som ønsket.


Efter import kan du i pop up-vinduet se status for de importerede felter og værdier.


Se også videoen vedr. Import af Excel

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Validering af Excel (inden endelig dataimport)

Inden endelig import af dine produktdata, har du muligheden for at teste/validere dit Excel-ark.

Ved validering, bliver der genereret en logfil, hvori eventuelle fejl vil blive oplistet. Logfilen fortæller, hvor i Excel-arket, fejlen befinder sig.

Du har her muligheden for at rette fejlen i arket og importere filen endeligt. Hvis du ikke ændrer fejlen i Excel-arket inden import, vil systemet ganske enkelt springe den fejlbehæftede celle over og gå videre til næste celle med lovlig værdi. Derfor kan du risikere, at noget af dit data ikke bliver indlæst, hvis ikke værdierne er systemkorrekte eller bliver rettet.

Du kan validere alle typer Excel-ark, også Branchekatalogets Data-mappingskabelon og MIME-mappingskabelon.


Sådan gør du:

  • Gå til menupunktet Filer, vælg Validering, vælg Excel.

  • Gennemgå din logfil for fejl og udbedre fejlene i dit Excel-ark til systemaccepterede værdier (se videoen nedenfor).

  • Importer endlige fil til Leverandør-PIM (se evt. vejledning "Import af Excel").


Se også videoen vedr. Validering af Excel-ark

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Hvordan tilknytter jeg billeder, manualer og anden dokumentation vha. Leverandør-PIM?

I listen herunder kan du afsnit, der beskriver alt, du skal vide, om behandling af billeder og andre typer filer:

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Generér produktblad med eget logo

I leverandør-PIM kan du genere lokale produktblade med al din produktdata tilgængelig i Branchekataloget.

Før du går igang:

Før du kan lave dine egne produktblade, skal du have indsendt et billede af dit logo til Branchekataloget, så vi kan tilknytte logoet til din virksomhed i systemet.

Indsend dit logo i den bedst mulige kvalitet (følg gerne vores "best practice"-vejledning) til supporten.

Sådan gør du:


Generér produktblad for ét enkelt produkt

  1. I tabelvisning, tryk på blyanten ud for dit ønskede produkt

  2. Yderst til højre vælger du fanen Lokalt produktblad

  3. Du kan vælge mellem dansk, engelsk og tysk for produktbladets sprog. Dit logo vil fremgå øverst på side 1.

  4. Tryk på PDF-ikonet ved siden af overskriften "Lokalt produktblad" for at generere en PDF med dit lokale produktblad.

Generér produktblade for flere produkter:

Du kan generere produktblade for op til 200 produkter af gangen. Skal du bruge flere, kan du generere af flere omgange.

Klik på billedet for at forstørre

  1. I tabelvisning, marker de produkter (eller alle), du ønsker at generere produktblad for

  2. Gå til fanen Filer, vælg Eksport, derefter Lokale produktblade.

  3. Tryk Hent

NB: Det er ikke muligt at ændre layout eller formatering af produktbladet, så det passer til din virksomheds profil. Vælg derfor et opdateret virksomhedslogo i god kvalitet.

Husk, at oplysningerne i produktbladet kun er ligeså godt, som det data, der er leveret i systemet – det gælder også produktbilleder.

Det vil fremgå af sidefoden, at produktbladet er genereret gennem Branchekataloget.

Se eksempel på produktblad genereret i Leverandør-PIM

 

Relateret guidemateriale

Læs mere
Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard Leverandør-PIM Rune Rugbjerg Lundsgaard

Måling af udfyldningsgrad for dine produkter

Foruden vores månedlige statusrapport over dine produkters udfyldningsgrad, er det muligt at se en overordnet udfyldningsgrad for dine produkter direkte i Leverandør-PIM.

Denne måling viser den samlede udfyldningsgrad på kategoriniveau:

  • Generelt

  • ETIM

  • Ordre/bestilling

  • Forpakning

  • Pris

  • MIME

  • Attributter

Ønsker du en mere detaljeret måling af udfyldningsgrad, kan du skrive dig op til at modtage den månedlige statusrapport for din virksomhed.


Sådan gør du:

Klik på billedet for at forstørre

Generér en oversigt for alle produkter

  1. Gå til fanen Produkter, vælg Måling af udfyldningsgrad.

  2. Tryk Generer.

  3. Skemaet viser her din totale udfyldningsgrad for dine produkter. Kolonnerne "0%" - "100%" viser antallet af produkter, der ligger inden for den angivne procentvise udfyldningsgrad.

Klik på billedet for at forstørre

Vis udfyldningsgrad i tabelvisning

  1. I tabelvisning, sørg for at kolonnerne "Måling af udfyldningsgrad" er synlige (kolonneoverskrifterne er vist med små symboler). Læs evt. om arrangement af kolonner.

  2. I kolonnerne kan du ud for hvert produkt se, hvor god udfyldningsgraden er inden for de gældende feltgrupper. Hver kolonne viser udfyldningsgraden inden for en specifik feltgruppe (ETIM, Generelt, Forpakning osv.).
    Kolonnen “★” viser produktets totale udfyldningsgrad.

    Vil du have en mere detaljeret oversigt for hvert produkt, kan du følge trinene i næste afsnit.

  3. Ved at trykke på Filterindstilinger (Tragten) over kolonneoverskifterne kan du fremsøge et specifikt procentinterval, hvis du fx ønsker at se alle produkter med en udfyldningsgrad på 30%-50%.

Vis udfyldningsgrad for enkelt produkt

  1. Tryk på blyanten ud for dit produkt

  2. Vælg den sidste fane Måling af udfyldningsgrad (★)

  3. I skemaet kan du se den totale udfyldningsgrad for produktet, samt få en samlet dataoversigt. I felter med x er tomme felter, som I bør stræbe efter at få udfyldt enten med en reel værdi eller "N/A"-værdi.

 

Relateret guidemateriale

Læs mere