Introduktion til Branchekatalogets PIM/Leverandør-PIM

Er du ikke blevet introduceret til Branchekatalogets PIM/Leverandør-PIM, eller du trænger til en opfriskning på, hvad du kan i systemet? – så kan du hurtigt få et overblik over alle værktøjerne ved at læse denne introduktionsguide.

EMNEOVERSIGT


Hvad er Branchekatalogets PIM eller Leverandør-PIM?

Leverandør-PIM er vores online portal, hvor leverandører kan logge ind og arbejde med deres produktdata lige når det passer dem. Det er også herigennem, hvor Branchekatalogets distributører og grossister henter produktdata samt stiller opgaver og sender beskeder vedr. produktdata til leverandørerne. I Leverandør-PIM finder du mange værktøjer til vedligehold og berigelse af produktdata, tilknytte billeder og filer, arbejde med ETIM-data, tilknytte LCA-data og meget mere.

Adgang til Leverandør-PIM er inkluderet i grundgebyret, og der skal blot oprettes en brugeradgang.


Adgang til Leverandør-PIM

Har du endnu ikke en brugeradgang til Leverandør-PIM, kan du henvende dig til supporten for oprettelse.

Hver virksomhed har automatisk 1 PIM-bruger, som alle i virksomheden deles om, men der kan tilkøbes flere brugere, hvis det er nødvendigt.

Du logger ind i Leverandør-PIM her.

Kom igang med at bruge Leverandør-PIM

Klik på billedet for at forstørre

Når du logger ind vil du blive præsenteret for en tabelvisning med alle dine produkter – både publicerede, udgåede, nye og afventende produkter. Tabelvisningen ligner og opfører sig meget lig et Excel-ark med kolonner, rækker, celler, og mulighed for fremsøgning og filtrering. Du finder tilbage til denne oversigt ved at vælge fanen Produkter > Alle produkter.

Du tilpasser hvilke kolonner, du vil se ved at følge denne vejledning.
Du fremsøger og filtrere i dine produkter på denne måde.
Hvis du kun vil se dine aktive/publicerede produkter kan du følge denne vejledning.

Klik på billedet for at forstørre

Hver virksomhed/leverandør har også sin egen diskplads i systemet, hvor I kan importere og opbevare billeder og diverse typer filer, som I vil tilknytte jeres produkter.

Du kan finde din diskplads under fanen Filer > Diskplads. Din mappe i Diskpladsen er navngivet efter dit Leverandør-ID.

Opret produkter

Du kan oprette nye produkter i Branchekataloget ved at benytte vores Oprettelsesark. Herigennem vil dine produkter få tildelt unikke identifikationsnumre (Branchekatalog-numre eller vvsnumre).

Følg denne vejledning for oprettelse.

Rediger dine produktdata

Der er flere måder at redigere dine produktdata på i Leverandør-PIM, og du kan bruge alle metoder afhængigt af behov:

1. Ved enkeltvis produktændring

  • Her har du fuld kontrol og overblik over alle datafelter for dit produkt, og de er inddelt i feltkategorier for et nemt overblik og afgrænsning.
    Læs hvordan du gør

Klik på billedet for at forstørre

2. Ved masseopdatering i tabelvisning

  • Masseopdatering er meget brugbart, hvis du vil opdatere den samme data for flere eller mange produkter på én gang.
    Du kan nemt masseopdatere dine produkter i tabelvisningen både på et lille og større udvalg af produkter.
    Læs hvordan du gør

Klik på billedet for at forstørre

3. Ved at arbejde i et eksporteret Excel-ark

  • Er nyttigt hvis du er mere komfortabel med at arbejde i Excel eller du skal arbejde med meget data for mange produkter.
    Læs hvordan du gør

Klik på billedet for at forstørre

4. Ved at arbejde i Branchekatalogets mappingskabeloner

Klik på billedet for at forstørre

Arbejd med vedhæftede billeder og filer

Der er muligt at tilføje diverse billeder og filer til dine produkter (også kaldet attachments). Du kan tilknytte lige som mange billeder og filer, som det er nødvendigt, og vi kan som udgangspunkt håndtere alle filformater. Filer tilknyttes efter specifikke ATX-koder angivet efter ETIMxChang- modellen, men systemet og vores mappingskabeloner hjælper dig med at afkode, hvilke du skal bruge.

Du kan læse mere om vedhæftede filer, og hvordan du arbejder med dem her.

Arbejd med produktdokumentation, bæredygtighedsdata og anden lovpligtig data

Klik på billedet for at forstørre

Vi sørger for, at Branchekatalogets datamodel er tilpasset aktuel og kommende lovgivning, og andre efterspurgte datafelter i branchen. Disse data kan du selvfølgelig også berige dine produkter med i Leverandør-PIM præcis på samme måde, som du opdaterer alt andet produktdata.

Disse felter (også kaldet betingede ordninger eller betinget data) kan du finde under Attributter. Disse betingede ordninger og produktdokumentationsfelter er inddelt i feltgrupper/hovedspørgmål, så det er nemt at overskue lignende ordninger, der hører sammen – fx: "Er produktet behandlet under én eller flere af følgende bæredygtighedsordninger? ".

Du kan læse mere om betingede ordninger og bæredygtighedsdata her.

Arbejd med ETIM-data

Klik på billedet for at forstørre

I Leverandør-PIM har du et avanceret ETIM-værktøj, der kan hjælpe dig med at finde og tilknytte den rigtige ETIM-klasse til dine produkter. Værktøjet sorterer automatisk på ETIM-klasser, der matcher dine andre produktdata og lignende produkter på tværs af Branchekataloget. Du kan selv lave en avanceret fremsøgning, hvis ikke du ser den rigtige ETIM-klasse.

Læs mere om, hvordan du arbejder med ETIM-data her.

Notifikationssystemet

Klik på billedet for at forstørre

Det er muligt for medlemsgrossister og Branchekataloget at stille opgaver og sende beskeder til leverandørerne direkte i Leverandør-PIM. På denne måde bliver der kommunikeret om data direkte dér, hvor dataene allerede eksisterer, og alle parter undgår separate dataefterspørgsler og informationer i eksterne indbakker.

Du vil få en notifikation, hvis der er oprettet en opgave/besked til dig. Du kan se alle notifikationer under fanen Administration > Notifikationer > Opgave og beskeder til leverandører.

 

Nu er du klar!

Med denne overordnede introduktion til Leverandør-PIM er du klar til at dykke ned i systemet og arbejde med dine produktdata.

Du kan med fordel tage et kig på al guidematerialet, så du får dannet dig et overblik over alle dine muligheder.

Er du på noget tidspunkt i tvivl eller har spørgsmål, skal du ikke tøve med at kontakte supporten. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

God arbejdslyst!

 

Senest opdateret d. 18. november 2024

Relateret guidemateriale

Næste
Næste

Sådan opretter du nye produkter